Робототехніка все міцніше закріплюється у школах України. Компанія “Інноваційні освітні рішення” реалізувала проект київської школи №194. Заклад отримав навчальні набори «Наука і технологія» та LEGO® Mindstorms® EV3 з методичними матеріалами «Шкільний курс робототехніки». Тепер учні зможуть вивчити робототехніку, проводити власні фізичні експерименти і досліджувати світ із новими можливостями. А почалось усе з бажання батьків зробити власну школу прогресивнішою, познайомити дітей зі світом роботів. Шкільні активісти звернулися до Центру розвитку міста і спільно подали проект до Громадського бюджету .

 

 

 

 

 

Громадський бюджет — це кошти, які виділяє місто на виконання проектів мешканців. Кожен небайдужий із 16 років може подати свій проект, і якщо ідея набере достатньо голосів, то місто виділить кошти на її втілення. Що для цього потрібно?

    1. Автор описує власний проект, прораховує бюджет і збирає достатньо підписів (залежно від бюджету) для подачі заявки.
    2. Проект аналізують органи місцевої ради, оцінюють можливості реалізації, надають свої висновки.
    3. Усі проекти публікують для голосування, кожен мешканець міста може обрати вподобане.
    4. Залежно від набраних голосів і виділених коштів обирають переможців, які й отримують фінансування.

    Від подачі заявки до оголошення переможців минає трохи більше трьох місяців, ще рік відповідальні органи реалізують проект. Тож майже за рік активні громадяни можуть впровадити робототехніку у власну школу за бюджетні кошти.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *